Постинг
26.02.2014 13:46 -
Кюфтенца с пилешко и киноа
продуикти за около 15 кюфтета :
200 гр. киноа
2 стръка зелен лук
1 червена чушка ( пиперка)
250 г. пилешко филе
зеленчуков бульон
50 гр. пармезан
2 скилидки чесън
1 морков
босилек
чер пипер
сол
Сварете киноата във вода с един зеленчуков био бульон в съотношение 1:2, около 15 минути, докато я поеме. През това време сложете останалите продукти в купа. Настържете пармезана. Чукнете едно яйце. Обелете и настържете на ситно един морков и половин чушка. Нарежете на ситно пресния лук и стиснете две скилидки чесън. Нарежете на ситно и шепа пресни листа босилек. Нарежете пилешкото на малки парченца, поръсете със сол и черен пипер. Ако желаете го пасирайте в блендер, за да се нареже на ситно. Накрая добавете и сварената киноа. Разбъркайте всичко добре, докато получите хомогенна смес. Постелете голяма тава с хартия за печене. С леко мокри ръце загребете от сместа и оформете кюфтенца. Подредете ги в тавата и печете на 200 градуса до готовност. Обърнете ги, за да се изпекат равномерно. Да ви е сладко!
200 гр. киноа
2 стръка зелен лук
1 червена чушка ( пиперка)
250 г. пилешко филе
зеленчуков бульон
50 гр. пармезан
2 скилидки чесън
1 морков
босилек
чер пипер
сол
Сварете киноата във вода с един зеленчуков био бульон в съотношение 1:2, около 15 минути, докато я поеме. През това време сложете останалите продукти в купа. Настържете пармезана. Чукнете едно яйце. Обелете и настържете на ситно един морков и половин чушка. Нарежете на ситно пресния лук и стиснете две скилидки чесън. Нарежете на ситно и шепа пресни листа босилек. Нарежете пилешкото на малки парченца, поръсете със сол и черен пипер. Ако желаете го пасирайте в блендер, за да се нареже на ситно. Накрая добавете и сварената киноа. Разбъркайте всичко добре, докато получите хомогенна смес. Постелете голяма тава с хартия за печене. С леко мокри ръце загребете от сместа и оформете кюфтенца. Подредете ги в тавата и печете на 200 градуса до готовност. Обърнете ги, за да се изпекат равномерно. Да ви е сладко!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 0
Архив